Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


 Καλημέρα, 

Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ στην ηλιόλουστη Ελλάδα.

Αυτή είναι μια υπέροχη ευρωπαϊκή χώρα, η γενέτειρα της δημοκρατίας. Ακριβώς αυτό που θέλει η χώρα μας. Για ένα ευρωπαϊκό και δημοκρατικό μέλλον

 

Δυστυχώς δεν μαζευτήκαμε στην πατρίδα μας. Ο πόλεμος μας ανάγκασε να αναζητήσουμε καταφύγιο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι. Σήμερα, υπάρχουν περίπου 10 εκατομμύρια Ουκρανοί σαν εμάς. Γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι – αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εγκαταλείψουν τον κόσμο ερήμην. Πολλοί από εμάς δεν έχουμε πού να στραφούμε. Ο πόλεμος μας πήρε το σπίτι, κατέστρεψε ό,τι είχαμε χτίσει σε όλη μας τη ζωή. Υπάρχουν και εκείνοι από τους οποίους ο πόλεμος πήρε αγαπημένα πρόσωπα.

 

Και αυτό δεν έχει τέλος. Η Ευρώπη, με την επιθυμία της να βοηθήσει, μας παρέχει όπλα. Αλλά για περισσότερο από ενάμιση χρόνο του πολέμου, βλέπουμε ότι αυτό μόνο τεχνητά συμβάλλει στη συνέχιση των εχθροπραξιών.

 

Πρόσφατα, η Ευρώπη παραδέχτηκε ότι είναι φθηνότερο να υποστηρίζεις την Ουκρανία με όπλα παρά να πολεμάς με τη Ρωσία. Όσο κυνικό κι αν είναι , είναι η αλήθεια. Σήμερα, πληρώνουμε με τις ζωές μας και τη μοίρα μας για την ειρήνη και την ηρεμία στην Ευρώπη.

 

Αλλά και η Ευρώπη μπορεί να μας βοηθήσει.

 

Είναι απαραίτητο να σταματήσει η κλιμάκωση του πολέμου με όπλα και να αναγκαστεί ο κόσμος να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Πρόεδρος Zelenskyy είπε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δυνατές μόνο όταν ο ένδοξος στρατός μας βρίσκεται στα σύνορα με την Κριμαία. Επομένως, ο γενικός διοικητής επιτρέπει διαπραγματεύσεις. Κύριε Πρόεδρε, σταματήστε τους θανάτους των γηγενών γιων, αδελφών και ανδρών μας. Περπατήστε το μονοπάτι της ειρήνης!

 

Ευρώπη - σταματήστε τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ευρώπη - Δημιουργήστε προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις!

Η Ουκρανία είναι άνθρωποι, όχι εδάφη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

  Η παγκόσμια οικονομία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης παραμένει εξαιρετικά άνιση τόσο στην κατανομή των υλικών πόρων μεταξύ τάξεων και κεφ...