Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Χώρα υπό κατοχή – Δημοκρατία στην εντατική (με αφορμή συλλήψεις στο Σύνταγμα)






Του Διονύση Φλαμιάτου*

Το μεσημέρι της 24.03.19 (παραμονή της εθνικής μας επετείου),συνέλαβαν και προσήγαγαν στην Γ.Α.Δ.Α τον Παναγιώτη Μαντά (μέλος της Γραμματείας της ΛΑ.Ε και του ΔΗ.Κ.ΚΙ) και τον Γιώργο Σπαθόπουλο (μέλος του Π.Σ του ΔΗ.Κ.ΚΙ και υποψ. Δημ. Σύμβουλο Αμαρουσίου) αμφότεροι μέλη της ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ-RESTART, διότι διένειμαν προκηρύξεις, για το νόημα της 25ης Μαρτίου και την σηματοδότηση του στις μέρες μας καθώς και το καθήκον, που είναι επιφορτισμένοι οι πολίτες σήμερα, να ανατρέψουν τις λαοκτόνες και πατριδοκτόνες πολιτικές (μνημόνια-συμφωνία των Πρεσπών κ.τ.λ) που αποφασίστηκαν και εφαρμόζονται, από την εθελόδουλη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κι από τις προηγούμενες του ΓΑΠ, της Ν.Δ (Σαμαρά-Βενιζέλου), συνεπικουρούμενες από το μνημονιακό κατεστημένο των μικρότερων πολιτικών δυνάμεων.

Αυτό έρχεται σε συνέχεια μίας συγκεκριμένης κατασταλτικής πρακτικής, που εφαρμόζει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, το έχουμε δει με τις συλλήψεις των συναγωνιστών στην Θεσσαλονίκη (Κατριβάνου-Ρακκα), στο Μέγαρο Μουσικής (στην εκδήλωση-φιέστα για την αναγκαιότητα της συμφωνίας των Πρεσπών, την σύλληψη 7 αγωνιστών/ιών), το είδαμε την Δευτέρα ανήμερα 25ης Μαρτίου με την βάναυση επίθεση με ξύλο χημικά και συλλήψεις μελών της ΛΑ.Ε και του ΑΚΕΠ σε Καλλιθέα και Τρίκαλα. Το ζούμε κάθε Τετάρτη στην δράση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και τις διώξεις απέναντι σε πλειάδα αγωνιστών, ακόμα και εναντίων αρχηγού πολιτικού κόμματος (του Γραμ.του Π.Σ της ΛΑ.Ε Π.Λαφαζάνη).

Είναι η εισαγωγή μίας αντίληψης άσκησης εξουσίας με ωμή βία, ασύμμετρη καταστολή, εκφοβισμό, ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων,με κατασκευασμένο κατηγορητήριο και ποινικές διώξεις γκεμπελικού χαρακτήρα,με παραπληροφόρηση,χρησιμοποιώντας γι’ αυτό το σκοπό τα πρόθυμα συστημικά ΜΜΕ. Είναι τέλος η φασίζουσα νοοτροπία και πρακτική ενός μακιαβελικού αφηγήματος διακυβέρνησης,που χάριν της διατήρησής της στην εξουσία, διώκεται οποιαδήποτε διαφορετική άποψη και ιδεολογία. Μία σουρεαλιστική κατάσταση, που ενώ παριστάνουν τους σημαιοφόρους κατά του φασισμού (υπεραμύνονται την αναγκαιότητα του Δημοκρατικού Μετώπου ενάντια στον φασισμό) συγχρόνως είναι αυτοί που κατά κόρον χρησιμοποιούν φασιστικές μεθόδους προκειμένου να εφαρμόσουν την καταστροφική τους πολιτική.

Πέραν όμως της διατήρησης της αναλώσιμης εξουσίας τους, αυτό που παρακινεί το εκφυλισμένο πολιτικό προσωπικό να εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές, είναι η εξυπηρέτηση της ατομικής τους ύπαρξης στο πολιτικό γίγνεσθαι και της συμμετοχής τους στη διαχείριση της εξουσίας και του χρήματος, ενάντια στα συμφέροντα του Λαού και της Πατρίδας, υπηρετώντας απαρέγκλιτα τις εντολές του ξένου παράγοντα με την πεποίθηση, ότι όσο πιο πιστοί υπηρέτες τους αποδειχθούν τόσο θα έχουν την εύνοια τους άρα την διαφύλαξη του ρόλου τους.

Σύσσωμο αυτό το πολιτικό προσωπικό (κυβερνητικό και της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης), υποστήριξε και ψήφισε την αμερικανο-νατοϊκής εμπνεύσεως και καθοδήγησης Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι όχι μόνον επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά προδοτική απέναντι στην Ελλάδα και τον ελληνισμό. Είναι η συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο επαναχάραξης των συνόρων στη Βαλκανική και ενδεχόμενη συρρίκνωση της εδαφικής μας κυριαρχίας. Είναι το φιτίλι που άναψε ο αμερικανονατοϊκός άξονας εξυπηρετώντας τα ιμπεριαλιστικά του σχέδια έναντι της Σερβίας και ειδικά έναντι της Ρωσίας με θύματα τους Λαούς των Βαλκανίων.

Με ενθουσιασμό αυτό το πολιτικό προσωπικό ανακοίνωσε την έναρξη του Ελληνο-Τουρκικού διαλόγου στις 12 Απριλίου στην Αθήνα (για τη διεθνή διάσταση του Κυπριακού) που απ’ ότι φαίνεται θα πάρει ως πρότυπο επίλυσης των “διαφορών” την Συμφωνία των Πρεσπών, αν κρίνουμε από τις ένθερμες αναφορές ως προς αυτό κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων.

Αναμένεται να ανοίξουν την αντζέτα επί όλων των θεμάτων και δια αυτού του τρόπου να προωθήσουν το μοίρασμα του Αιγαίου (ας λάβουμε σοβαρά υπόψιν τις πρόσφατες δηλώσεις Κοτζιά, για τα δικαιώματα της Τουρκίας), την αλλαγή καθεστώτος στην Θράκη και την περαιτέρω τουρκοποίηση της Κύπρου.

Όλα αυτά τα απίθανα συμβαίνουν, έχοντας δέκα χρόνια γενοκτόνων μνημονίων και μέχρι το 2060 μνημονιακές υποχρεώσεις, με μία κοινωνία στα γόνατα, εξαθλιωμένη οικονομικά,με σοβαρό το έλλειμμα Δημοκρατίας και εθελόδουλες κυβερνήσεις μαριονέτες των ξένων αφεντικών τους, να διαδέχεται η μία την άλλη, διαγκωνιζόμενες να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στη Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη και στους Αμερικανο-Νατοϊκούς Πάτρωνες.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι χώρα κατεχόμενη, μόνο η συγκρότηση Παλαϊκού Αντιμνημονιακού Δημοκρατικού και Πατριωτικού Μετώπου Ανατροπής μπορεί να διασώσει την χώρα και τον λαό, μακριά από το σαθρό συστημικό πολιτικό κατεστημένο, κατακτώντας την Εθνική Ανεξαρτησία, την Εθνική-Λαϊκή Κυριαρχία.


 *Ο Φλαμιάτος Διονύσης είναι Γραμματέας Π.Σ. του ΔΗΚΚΙ και μέλος του Π.Σ. της ΛΑ.Ε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου